STRAHOVITI VAL VRUĆINE PRODIRE U EUROPU: Temperature rastu i do 48 stupnjeva, mogao bi biti srušen rekord iz 1977.

Sutrašnji dan bit će vrhunac toplinskog vala, opet na jugu Portugala i na jugozapadu Španjolske. Temperature zraka mogle bi doseći vrijednosti između 46 i 48 stupnjeva Celzijevih
Val ekstremnih vrućina zahvatio je Pirinejski poluotok, a vrhunac bi trebao biti ovoga vikenda. Već jučer su temperature dosegle 43 stupnja Celzija, a moguće je da će u dijelovima Portugala i Španjolske biti srušen i temperaturni rekord u Europi koji je zabilježen 1977. godine kada su u Ateni izmjerena 47,3 stupnja Celzija, piše Severe Weather.

Ako rekord bude srušen, onda će se to najvjerojatnije dogoditi sutra.

Jug Portugala i Španjolske gore, proglašena uzbuna
Danas se u dijelovima Portugala te u španjolskim pokrajinama Andaluziji i Bajadozu očekuju najviše dnevne temperature između 44 i 46 stupnjeva Celzijevih. Na tim je područjima proglašena uzbuna, sve hitne službe su u pripravnosti, a stanovništvu je preporučeno da bez prijeke potrebe ne izlazi iz svojih domova u vrijeme kada se očekuju najviše temperaturne vrijednosti.

U subotu vrhunac toplinskog vala
Sutrašnji dan bit će vrhunac toplinskog vala, opet na jugu Portugala i na jugozapadu Španjolske. Temperature zraka mogle bi doseći vrijednosti između 46 i 48 stupnjeva Celzijevih. Severe Weather piše da bi na pojedinim područjima temperature mogle biti čak i više od toga.

U nedjelju će, uvjetno rečeno, vrućina malo popustiti, naročito na jugozapadu Španjolske, No, još uvijek je riječ o temperaturama zraka iznad 40 stupnjeva Celzijevih.

Izvor.Net.hr

loading...
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *