CVEKLA OTKRIVA TAJNU ORGANIZMA! Uz njenu POMOĆ saznajte kako radi veoma VAŽAN organ u telu! (FOTO)

Cvekla

Konzumiranje cvekle može da vam pomogne u određivanju nivoa stomačne kiseline i tako ćete saznati da li treba da reagujete i na koji način.

Kada jedete cveklu, ukoliko je vaš urin proziran i normalne boje onda imate dovoljno stomačne kiseline. Ukoliko vam je urin roze boje, onda je stomačna kiselina slaba. Ukoliko imate manje kiseline vaš želudac ne može da svari proteine kako treba i ono će da završi u tankom crevu kao fragmenti proteina pre nego kao amino kiseline.
Ovo može da prouzrokuje razne probleme, kao što je retka stolica, nedovoljna apsorbcija vitamina B12 koja dovodi do umora i konstantne iscrpljenosti organizma.

Isprobajte ovaj jednostavan test kako biste otkrili da li je sve u redu sa vašim stomakom. Ukoliko vam je urin roze boje onda morate da probate nešto od navedenog:

  •  popijte 2 čaše vode 15 do 30 minuta pre obroka
  •  popijte veliki gutljaj jabukovog sirćeta.

Pored same činjenice što može da vam ukaže na potencijalni problem sa stomakom, cvekla ima mnoštvo benefita a jedan je i antikancerogeno dejstvo. Veoma je zdrava namirnica i odlična je u borbi protiv upalnih procesa u telu. Pigmenti iz cvekle potpomažu organizmu u procesu detoksikacije tokom koga su napadnuti otrovi koji se vezuju za druge molekule i tako se izbacuju iz organizma.
Razlog više da uvrstite ovo zdravo povrće u svoj svakodnevni jelovnik.

srbijadanas.com

loading...
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *