SVE BLIŽE NAM JE RAZORNO NEVRIJEME KOJE BI MOGLO SRAVNITI BALKAN SA ZEMLJOM: OVO JE NAJUGROŽENIJA ZEMLJA OD SVIH

Na prirodne nepogode ne možemo utjecati, a to je nešto što se dešava manje-više na skoro svakom dijelu svijeta. Razlika je samo u učestalosti i intezitetu prirodnih nepogoda i ništa više. Naučnici su ovaj put odlučili prikupiti geografske podatke koje su izvukli iz prijašnjih godina i sadašnjeg stanja, te sve potencijalne uzroke i nakon toga su utvrdili koji je to precizan datum kada bi čak cunami mogao pogoditi naše regionalne krajeve.

Jedan razorni zemljotres je pogodio Italiju u prošloj godini, te je sa sobom odnio dosta žrtvi i na taj način je podsjetio ljude da su oni mnogo ranjivi i tačnije nepripremljeni za sve te vremenske nepogode koje nas mogu zadesiti. Historija Zemlje je upraćena raznim prirodnim katastrofama, a tome nema izlaza i sve se to desi s vremena na vrijeme.
Pored toga što su ljudi do sada dostigli izuzetan stepen razvoja, ipak nisu u mogućnosti da kontrolišu sve te prirodne nepogode i na taj način dobijamo samo još jednu potvrdu da nema niko moćniji osim prirode. Neka podrčja budu pogođena češće, dok neka manje, a naučnici tako predviđaju prema njihovim proračunima da će se Zemlju do 2025. godine pogoditi teška solarna oluja, a što se tiče Evrope i Balkana, onda su dokazali daje najnesigurnija zemlja Albanija.

Albanija se nalazi čak na 37. mjestu kada je pitanje toga rizika od prirodnih katastrofa, ali na samom vrhu je zapravo Holandija. Prirodna katastrofa koja se smatra najvećom je zapravo ona koja je pod utjecajem Sunca. Postoji taj određeni ciklus kod Sunca, a tačnije je to razdoblje određene pojačane, ili slabija solarna aktivnost.

loading...
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *