Postoji ulje za gustu kosu, obrve i trepavice EVO KAKO SE KORISTI

ricinusovo ulje

U današnjem članku ćemo vam ponuditi neverovatno sredstvo koje ima mnogo pogodnosti. Ricinusovo ulje je prirodno ulje koje će vam pomoći u rastu kose, pa čak i trepavica i obrva.

Ovo ulje je efikasno jer je bogato omega-9 masnim kiselinama koje održavaju vašu kosu zdravom i čine da brže raste. Ovo ulje je bogato ricinoleinskom kiselinom, neuporedivom antifungalnom i antibakterijskom aktivnošću. Obe ove osobine pomažu u eliminaciji gljivica i bakterija koje usporavaju rast kose, obrva i trepavica.

Zato, ako želite da imate bujnu, svilenu, sjajnu i zdraviju kosu, morate koristiti ricinusovo ulje. Ono je 100% prirodno, bez intervencije hemikalijama.

Korišćenje ricinusovog ulja na vašoj kosi

Ricinusovo ulje će poboljšati i zdravlje i izgled vaše kose. Takođe, vrlo je jeftino i najbolje je sredstvo za dugu, sjajnu i gustu kosu. Ispod smo naveli nekoliko saveta kako da ga koristite u ove svrhe:

  • Čini kosu gušćom i podstiče rast: Prepuno omega-9 kiselinama, ricinusovo ulje neguje folikule i dlaku. Ono ima sposobnost da prodre u pore i folikule odgovorne za proizvodnju kose.
  • Rascvetali krajevi: Kako bi zalečili rascvetale krajeve, utrljajte ricinusovo ulje na krajeve kose i ostavite da stoji nekoliko sati.
  • Duge trepavice: Koristite štapiće za uši kako bi utapkali ricinusovo ulje na očne kapke pre spavanja.
  • Perut: Pomešajte ricinusovo ulje sa maslinovim uljem i limunovim sokom i nanesite dobijenu smešu na kožu glave. Ostavite da deluje sat vremena pre nego što isperete.

S obzirom da je lepljivo, pokazaćemo vam jednostavan način da ga upotrebite a da se ne ulepite.

Ricinusovo ulje sprečava gubitak kose, podstiče rast kose, poboljšava cirkulaciju kože glave, i ima antifugalna i antibakterijska svojstva.

Kada se redovno koristi, može poništiti štetu nanetu štetnim hemijskim proizvodima za kosu. Njegov antioksidativni sadržaj podržava keratin kose, čineći da kosa izgleda glatka i jaka.

Napomena: Uvek koristite organsko, hladno ceđeno ricinusovo ulje koje je bez heksana.

Kako naneti ricinusovo ulje na kosu

  • Prvo, pripremite ricinusovo ulje. Kao što smo već pomenuli, ono je prilično lepljivo, tako da ga možete kombinovati sa drugim uljem kako bi biste olakšali nanošenje. Pomešajte jednaku količinu ricinusovog ulja i ulja po vašem izbogu, kao što su kokosovo ulje, ulje jojobe ili arganovo ulje.
  • Stavite malu posudu sa uljem u veću posudu vruće vode kako biste ga zagrejali.
  • Nakvasite kosu tako što ćete je poprskati sa malo vode.
  • Potopite vrhove prstiju u toplo ulje, a zatim ga umasirajte u kožu glave.
  • Pokrijte kosu sa kapom za tuširanje, a zatim obmotajte vruć peškir oko glave, kako biste poboljali apsorpciju hranljivih materija kroz pore.
  • Ostavite da deluje sat vremena (najmanje).

Webtribune.rs

loading...
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *