PORUKA ZA MUŽEVE: Čudite se što vam brakovi propadaju a ne radite ono glavno

Dragi muževi, ovo je maleni podsjetnik na to da provjerite kako je vaša žena. Emotivno, duhovno i tjelesno.

Možda je ona i iscrpljena, ali o tome ne razgovara s vama.

Vrlo je vjerojatno da niti ona sama to ne prepoznaje. Žene vole ”upijati” stres članova obitelji iako nisu oprezne mogu brzo ”izgorjeti”.

Vaša žena je možda toliko sposobna da čak i vi od nje očekujete da će sve obaviti s lakoćom. Ali ona se ne može nositi s takvim tempom. Ona treba vašu podršku. Ne dopustite da ona nosi svijet.

Ne dopustite joj da se premori tako što će pokušati svakome ugoditi. Ovo će ju učiniti žalosnom, a kada se stres počne pokazivati svi će osjetiti njezinu bol.

Kada su ljudi pod velikim pritiskom oni su manje ljubazni prema drugima. Kada osjete kako ne mogu uhvatiti dah, istresti će se na one koji su im najbliži. Uzmite u obzir potrebe.

Ako ne razmatrate potrebe svoje žene, nemojte biti iznenađeni kada vidite da vam ona ne pokazuje ljubav. Postoji jedna stara izreka: ”povrijeđeni pas grize”. Ako vidite da vam je žena negativna i da brzo eksplodira, možda se muči s time da sve održi zajedno.

U svojoj kuhinji imam lijepu sliku na kojoj su pijetao i njegova lijepa kokoš. Pijetao stoji pokraj svoje ženke s vrlo ozbiljnim pogledom u očima. Ništa se neće dogoditi njegovoj ženki dokle god je on čuva. On je na zidu. Iznad slike su riječi: „Zaštiti ono što voliš“.

Jednostavno i jasno. Čuvaj dar kojeg ti je Bog dao.

Pobrini se za to da se odmara koliko treba. Dajte joj vremena za predah. Oslobodite joj dovoljno vremena da ga može provesti s Gospodinom. Možda su njezini dani kaotični i zahtjevni toliko jako da ne može više niti sabrati svoje misli. Omogućite ženi neka se odmori i njegujte je. Ako se ne može s nečime nositi pokušajte joj olakšati. Ako viče na vas, pokušajte na to gledati sa šireg spektra. Možda je premorena i osjeća se izolirano. Sve je lakše kada se radi u timu. Jeste li vi timski igrač? Može li se pouzdati u vas kad joj treba pomoć? Ako može – BRAVO. Ako ne može, nemojte se žaliti zbog toga što vaš brak ne funkcionira.

Razgovarajte s njom o njezinom rasporedu i vidite postoji li nešto što se može smanjiti. Žene su vrlo dobre u popunjavanju svih pukotina sa stvarima koje rade. One su super-junakinje u obavljanju više stvari odjednom, ali eventualno se premore i izgore. Skinite njezin slatki, maleni plašt, zamotajte ga i zaključajte ga u ladicu. Recite joj neka uspori jer brinete za nju i želite da uživa malo mira. Ne mora ”spasiti dan”. Može se odmoriti.

Iako niste njezin Spasitelj i premda ne biste trebali nositi taj teret, vi ste tu da je zaštitite. Ona ima jednog viteza u blještavom oklopu u ovome svijetu. Ne postoji nitko drugi tko može ostaviti veći utisak na njezin život. Nemojte propustiti ovu odličnu priliku. Kada volite svoju ženu i ako se brinete za nju, ona će to duboko cijeniti. Stavljajući nju na prvo mjesto graditi ćete intimnost i povjerenje s njom. U njoj ćete zapaliti iskru radosti i zahvalnosti. Duboko u sebi ,svi mi želimo nekoga tko će nas voljeti i štititi. Želimo znati da smo važni. I želimo vidjeti da se naš trud cijeni. Ovo nam daje nadahnuće da idemo dalje. Nadahnite ju!

Pogledajte u oči svoje žene. Neka u njima bude iskra. Provjeravajte s vremena na vrijeme kako je. Molite za nju. Hodajte pored nje. Budite njezin prijatelj, zato što je možda baš to ono što njoj treba. Ako joj lice izgleda namrgođeno to je možda zato što joj malo nedostaje da ”pregori” od svog tog posla. Svatko od nas se treba ponekad tu i tamo zabaviti. To vrijedi i za vašu ženu. Ona nije stvorena kako bi vam bila sluškinja. U stvari i ona je jednom bila djevojčica. Iako je sada odrasla, u njezinom srcu još uvijek postoje iste nade i snovi. Sigurna sam kako se puno toga odrekla radi svoje obitelji. Ovo je dragocjeno i preslikava Božju požrtvovnu ljubav. Ali ona usprkos tomu treba ”usporiti” i čuti Božji glas. Ona je bila stvorena na Njegovu slavu, ne na vašu.

Žao mi je ako ovo zvuči grubo, ali vrlo je važno da znate prepoznati potrebe vaših žena tako da se one mogu bolje pobrinuti za vaše. Nevjerojatno je kako ovo funkcionira. Briljantno je.

Molite i čuvajte. Gledajte i slušajte. U tom redoslijedu.

Izvor: novizivot.net

loading...
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *