Grejpfrut- Čuvar vašeg zdravlja

Grejpfrut je poznat kao antioksidans i svom snažnom antibakterijskom delovanju. Bogat je vitaminom C, sadrži vitamine A, B, D, E kao i kalcijum, fosfor, magnezijum, mangan, cink, bakar i gvožđe.

Čudesni eliksir lepote i zdravlja

Potrebno:

Jedan veliki zreli grejpfrut
Jedna kašika meda (zavisno od ukusa)
Grejpfrut, po mogućnosti hladan (iz frižidera), iseći na pola i kašikom izvaditi pulpu.Pulpu grejpfruta i med staviti u blender i izmiksati dok se masa ne ujednači.

Ovaj čudesni eliksir sadrži u sebi korisne elemente:

1. Pektin, koji je doprinosi efikasnom izlučivanju viška holesterola ( ako svaki dan jedemo grejpfrut, loš holesterol ćemo smanjiti za 15,5 odsto, a trigliceride za čak 27 odsto, pokazuju brojna istraživanja), snižava nivo insulina u krvi i normalizuje metabolizam.

2. Likopen, koji je pomaže u borbi sa toksinima i štetnim materijama u organizmu.

Nekoliko gutljaja ovog eliksira, posle ručka (sačekajte dvadesetak minuta posle jela), u stanju je da sagori skoro polovinu kalorija dobijenih tokom obroka.

Ima lekovito dejstvo na hipertenziju i bolesti kardiovaskularnog sistema.

Osim toga, grejpfrut sadrži brojne sastojke koji pomažu u borbi protiv prehlade, a dokazano je da sprečava pojavu pojedinih vrsta kancera i srčanih bolesti.

Ipak, imajte na umu da grejpfrut može da pojača delovanje nekih lekova, pa ukoliko uzimate redovnu terapiju, konsultujte se sa lekarom.

izvor:kucnilekar

loading...
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *