3 SAVETA 99-GODIŠNJE INSTRUKTORKE JOGE

Tao Porkhon-Linč je 2012. godine upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji učitelj joge na svetu

Tao Porkhon-Linč , najstariji instruktor joge

Tao Porkhon-Linčje po Ginisu, 2012. postala najstariji instruktor joge na svetu. Tao je 2017. godine proslavila svoj 99. rođendan i podelila je nekoliko saveta o tome kako uspeva da održi mladi duh zahvaljujući fizičkoj aktivnosti.

Aktivan život
Tao vodi aktivan način života u svojoj desetoj deceniji. Ona se budi u 5 ujutru, a u 8:30 započinje svoju prvu lekciju o jogi. Prema nedavnim studijama, sedeći životni stil može povećati rizik od prevremene smrti. Zato se krećite više – dnevno napravite 10 hiljada koraka i bavite se sportom.

Pozitivne misli
Nikad ne razmišljajte o lošim stvarima, jer te misli ispunjavaju vaše telo… Kada se probudite ujutru, recite: “Ovo će biti najbolji dan mog života.“
Nije tajna da je stres uzrok mnogih ozbiljnih bolesti i da povećava rizik od srčanog udara, kardiovaskularnih bolesti, kao i problema sa digestivnim sistemom. Misli moraju biti pozitivne!

Pravilno disanje
„Kada pravilno dišete, starost ne postoji.“
Tao se potpuno slaže sa naučnicima, jer sporo i duboko disanje smanjuje nivo anksioznosti i stresa, a može pomoći u borbi protiv određenih bolesti.

http://www.magicnobilje.com

loading...
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *