ŽELE DA POVEĆAJU POPULACIJU: Islandska Vlada plaća 5.000 dolara muškarcima da se ožene ženama sa Islanda

Mala zemlja sa severa Evrope, poznata po svojim vulkanima i divljoj prirodi, odlučila je da još jednom dospe u centar pažnje svjetskih medija.

Naime, vlada Islanda planira povećati svoju populaciju koja je

poslednjih godina u konstantnom padu. Da problem

bude još veći, ženska populacija je stalno u porastu, te se iz godine u godinu povećava broj žena koje nisu u prilici da nađu muškarca.

Islandska vlada je stoga odlučila da na vrlo interesantan način reši ovaj problem. Odlučili su da početkom sledeće godine poklone 5.000 dolara svima onima koji su spremni oženiti ženu s Islanda. Tako da muškarci, ukoliko možete podneti malo veću hladnoću, možda je Island pravo mesto za vas.

Island je zemlja vatre i leda

Putovanje na Island je specifično i nezaboravno iskustvo.Ovde ćete otkriti aktivne vulkane, gejzere, tople izvore, glečere, ledena polja i fjordove

Plava laguna, Grindavik

Na samo 40 minuta vožnje od Rejkjavika nalazi se ovo prirodno čudo – geotermalna banja koja je nezaobilazna ako posetite Island. Ovde možete da se kupate u ovoj čudesnoj, svetloplavoj vodi. Čitava industrija Plave lagune vrti se oko ove atrakcije, koja je postala popularna 1976. godine. Podzemne vode koje izlaze na zemlju u vidu termalnih izvora su tople oko 37-39°C, i izvrsne su za zdravlje i za kožu.

http://alternativno.net

loading...
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *