SMUTI ZA LEPŠI SAN: Popijte OVAJ NAPITAK i spavaćete kao BEBA!

sejk

SMUTI ZA LEPŠI SAN: Popijte OVAJ NAPITAK i spavaćete kao BEBA!

Opšte je poznato da je ceđeno voče idealno za početak dana, kao najveći izvor vitamina i hranljivih nutritijenata šejk preporučuju svi lekari i nutrcionisti. Ako ste ljubitelj blendanog i ceđenog voća a pritom imate i problem da teško zaspite onda će vas ova vest obradovati.

Nedavno je otkriveno da mešavina određenog voća i povrća može biti odlična i za pravljenje napitka koji je idealan za uspavljivanje i dobar san.

Neke namirnice kao što je banana sadrže triptofan, dok druge prirodno izazivaju lučenje melatonina (trešanja), dok su treće idealan izvor omega – 3 kiselina (na primer bademi). Samim tim, mešavina ovih sastojaka može da bude odlična za podsticanje dobrog sna. Dovoljno je da pomešate malo trešanja, kivija, bananu, bademe i kelj, dodate im malo leda i bademovog mleka – i dobili ste preukusan napitak za laku noć!

Žena drži bananu

Foto: Profimedia

“Večernji” smuti je najbolje popiti pola sata pred odlazak na spavanje. Isključite računar, odložite telefon, popijte smuti i uspavajte se uz dobru knjigu. Verujte na reč da će konzumiranje ovog ukusnog smutija postati vaša omiljena večernja rutina.

izvor:sribijadanas.com

loading...
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *