Nermin pjevao “Srpkinja me majka rodila”, pa dobio batine!

Njemu je pomoć doktora ukazana u Službi hitne medicinske pomoći u Gračanici. U Centru javne bezbjednosti Doboj jučer nismo mogli dobiti više informacija o ovom slučaju.

Pretučeni mladić je u izjavi za “Avaz“ kazao da je kritične noći sjedio s prijateljem Borom Neškovićem, vlasnikom konobe “Gepe” iz Karanovca…

“U njegovom objektu bila je grupa mladića srpske nacionalnosti koji su pjevali nacionalističke pjesme “Srpkinja nas majka rodila” i druge. Ja sam vidio da bi moglo biti problema, pa sam i ja pjevao njihove pjesme da me ne bi napali, jer su znali da sam Bošnjak. Međutim, oni su mislili da ih ja provociram. Ustao sam i pješke krenuo kući”, priča Kamarić.

Prema njegovim riječima, kada je došao do mosta na rijeci Prenji u Karanovcu, sustigao ga je automobil u kome su bila petorica muškaraca.

“Opsovali su mi majku balijsku… Oborili su me na zemlju i tukli rukama, nogama… Primijetio sam terenac Bore Neškovića, koji me odvezao u Hitnu pomoć u Gračanici, gdje su mi doktori konstatovali teške povrede. Na glavi imam osam posjekotina i 34 kopče. Povrijeđeni su mi oba oka, nos, vrat i ruka”, kaže Kamarić.

Druga verzija

Nešković, koji je i s mladićevim ocem Hazimom u dobrim odnosima, ispričao je drugu verziju priče.

“Prava je istina da je Nermin, dok su oni pjevali “Srpkinja nas majka rodila“, prošao pored njih i dobacio “Turkinja me majka rodila”, što je izazvalo tuču”, rekao je Nešković.

On je dodao da je svojim automobilom, prije napadača, sustigao Nermina i rekao mu: “Bježi, gone te”, ali je već bilo kasno.

Identifikovali trojicu napadača

Otac pretučenog mladića Hazim Kamarić je šokiran što mu je sin brutalno pretučen, jer on u ozrenskim srpskim selima od Kakmuža do Boljanića ima mnogo prijatelja s kojima sarađuje i nikada nije imao problema.

Kako se saznaje, policija je identifikovala trojicu napadača.

loading...
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *